Welkom op de Nico Tinbergenschool!

Deze website richt zich in de eerste plaats tot mensen die voor hun kind(eren) op zoek zijn naar een leuke basisschool in Schagen.

We geven hier een "eerste indruk" van onze school. Wilt u méér informatie, neem dan contact op met ons: vraag de schoolgids aan of maak een afspraak voor een kijkje op de werkvloer!

De Nico Tinbergenschool is een gemeentelijke openbare basisschool met ongeveer 190 kinderen. De school ligt in een rustige buurt (Waldervaart) ten westen van het centrum.

Meer informatie over onze visie op onderwijs, over onze medewerkers en over wat we zoal doen, vindt u elders op de website.

Omdat de straten in de Waldervaart genoemd zijn naar vogels (Kievitlaan, Sperwerhof, enz.) is de school vernoemd naar de bioloog en Nobelprijswinnaar Nico Tinbergen (1907-1988), die voor kinderen het leuke boekje Klieuw schreef, over het leven van een zeemeeuw.